Over Ons

PROEF DE ZEE!

Zeebaars langoustine garnalen kokkels bouillabaisse
Geschiedenis/famillie

Met je handen kreeft eten, oesters naar binnen slurpen, genieten van een pan verse Zeeuwse mosselen, of van een prachtige Oosterschelde paling. Het kan allemaal in Bergsdiep, een écht visrestaurant in de Blokstallen in Bergen op Zoom.

 

Eind maart opende de oud-Thoolse Desiree van Kleef-Schot de deuren. ,,Een droom is uitgekomen. Dit heb ik altijd gewild.” Twintig jaar geleden opende de Thoolse familie Schot restaurant ’de Dagvisser’ aan de haven in Scheveningen. Het bedrijf is overgegaan van vader op zoon, en nog altijd een succesformule. En dat miste Desiree in Bergen op Zoom: een uitgesproken visrestaurant met een enorme variatie aan vis, schelp- en schaaldieren.

 

Sinds de kinderen groter zijn, is Desiree op een keerpunt gekomen. ,,Ik ben gaan denken: wat wil ik nu echt? Een eigen restaurant is wat ik altijd heb gewild!” Het visrestaurant in de Blokstallen ademt sfeer. De muren zijn bekleed met zwartwit foto’s van de weervisserij. ,,Mijn opa was een mosselvisser”, vertelt Desiree. ,,Met viskotter de Th4 haalden ze de mosselen binnen.” Een visnet, en jutezakken waar mosselen in hebben gezeten maken de aankleding compleet.

“Wij werken hier niets liever dan met verse vis.” Echte aanrader volgens de chef-kok is de Fruits de Mer Royaal of het Bergsdiep plateau met schaal- en schelpdieren. ,,Daarmee krijg je echt de smaak van de Oosterschelde te pakken.”

 Bergsdiep

Bergsdiep is gevestigd in de 18e eeuwse Blokstallen, aan het Wilhelminaveld. Anders dan alle andere restaurants in Bergen op Zoom, is Bergsdiep een echt visrestaurant, Vleeseters of vegetariers zijn natuurlijk ook welkom in ons gezellige restaurant.

 

Veruit het grootste deel van de gasten komt voor de dagverse vis, deze wordt iedere dag van de week gebracht vanuit Tholen door onze vaste leverancier "Vishandel Schot"

 

Aan de juiste soorten wijn is gedacht die alle gerechten compleet maken. De wijnen worden verzorgd door Baeten Wijnen uit Maaseik, Belgie. De sfeer in Bergsdiep is stoer en industrieel ingericht.

 

De kaart in de vorm van een krant wisselt regelmatig met nieuwe en seizoens gerechten. Bergsdiep staat voor kwaliteit in de regio Brabantse wal. Op maandag serveren wij het Senioren menu voor alle 55 plussers, en dinsdag en donderdag het Proef de zee menu!

 

Heeft u zin een een gezellige avond met uw gezelschap? Aarzel dan niet en reserveer uw tafel online via de reserveer knop of telefonisch via 0164-858243. Uw reservering staat garant voor een gezellige avond uit eten in Bergen op Zoom aan de rand van het centrum. Het restaurant staat voor kwalitatief goed eten in een gebouw met karakter en professioneel personeel. Parkeer voor de deur is tevens mogelijk. 

We zien u graag in ons restaurant voor een heerlijke onbezorgde avond goed eten. uitstekende bediening

© 2019 By Jasper M