Menu kaart

Vis, vis en nog eens vis

Bergsdiep
Menukaart

 

Proef de zee-menu

Per week wisselend 3-gangen menu

incl. glas wijn en kop koffie

(á la carte ook mogelijk)

(Elke dinsdag en donderdag)

€ 27,00

 

 

Senioren menu

Elke maandag verwelkomen wij 55-plussers met een 3-gangen diner inclusief 1 glas wijn en koffie

(A la carte ook mogelijk op maandag)

 

€ 21,95

UITGELICHT!

Kids menu

 

Kibbeling met friet & ijs

€ 12,50

Of

Frikandel met friet & ijs​

€ 9,50

Of

slibtong met friet & ijs

€ 12,50

 

Wandeling door de kaart

7 kleine gerechtjes
door onze menukaart
(alleen te bestellen per tafel)

 

€ 39,50

Volgt u een dieet of eet u liever geen vis en of vlees, dan bent u bij ons uiteraard ook van harte welkom! Laat het ons tijdig weten zodat wij onze specialiteiten op uw wensen kunnen richten.

 

OESTERPROEVERIJ​

Zeeuwse creuse

Romige maar zilte smaak.

Zeeuwse platte 0000

Delicate fijne smaak

Pearls of Ireland

Delicate fijne smaak

Franse creuse 'Charente Maritieme'

De smaak van de oester is zacht en aromatisch

 

Creuses Rockefeller

Zeeuwse creuses gegratineerd.

TAPAS

Bergsdiep tapasplank (per persoon)

Garnaalbitterballen, steurgarnalen, gefrituurde gamba's, kibbeling, mosseltjes en gemarineerde ansjovis met chilisaus en knoflookmayonaise

SASHIMI

 

Sashimi van tonijn

Geserveerd met wasabi en sojasaus

 

Sashimi van zalm

Geserveerd met wasabi en sojasaus

 

Sashimi duo van zalm en tonijn

Geserveerd met wasabi en sojasaus

VOORGERECHTEN

Hollandse garnalen

Hollandse garnalen salade, cocktailsaus en garnalenbitterbal

Duo van gebakken coquilles en scampi's

met creme van pastinaak en een krokantje van truffelaardappel

Huisgerookte Oosterschelde paling

Lauwwarm op een bedje van zeewiersalade

Duo van tonijn

Tataki en tartaar van tonijn met een krokantje van sesam

Vispalet Bergsdiep

Hollandse garnalen, gerookte zalm, gerookte paling

Krabscharen (300 gram)

koud geserveerd op Grootmoeders wijze

Gegratineerde mosselen(seizoen)

Met kruiden, knoflook en kaas

Gamba's à la pil pil

Gepelde gamba's in hete olijfolie met knoflook en Spaanse peper

 

Runder carpaccio

Dun gesneden rundvlees met kappertjes, olijven,

parmezaanse kaas en rucola

 

SOEPEN

Gevulde vissoep

Gevuld met verse stukjes vis

Bisque

Huisgemaakte kreeftensoep gevuld met stukjes kreeft

 

SCHAAL & SCHELPDIEREN

Gegrilde white Barnarly gamba's

Met verse knoflook en rode peper

 

Gamba’s à la pil pil

Gepelde gamba’s in hete olijfolie met knoflook en Spaanse peper en rauwkost salade

 

Vis paella                                                                

Gevuld met schaal- en schelpdieren (35 minuten)

Bouillabaisse                                                                

Schaal- en schelpdieren overgoten met een kreeftenbisque

 

Pasta met verse zalmmoot

Met dille, seizoensgroenten, kappertjes en een witte wijnsaus

Zeeuwse mosselen (seizoen)

Gekookt of gewokt

Nova Scotia Kreeft

Kreeft gekookt of gebakken, geserveerd met huisgemaakte mayonaise

Bergsdiep plateau 

Oester, krabschaar, scampi, steurgarnaal en gewokte schelpen

 

Fruits de Mer Royaal

Diverse warme en koude schaal-en schelpdieren, halve kreeft met huisgemaakte mayonaise(minimaal 2 personen)

 

SPECIALITEITEN VIS

Dorade a la sal

Dorade, zoutkorst, citroen (35 minuten)

 

Zeebaars (filet)

met truffel-risotto, pastinaakcrème en kokkels

Zalm (moot)

Uit de oven met mozzarella, pesto en paksoi

Vispan uit de oven

Gevuld scampi's, verschillende vissoorten en roomsaus

Tonijn

Met taugé, paksoi, wakame en sojasaus

Kabeljauw

omwikkeld met seranoham, couscous en gebakken uitjes

Tarbot

met kreeftensaus en hollandse garnalen

Trio van vis

Zalm, zeebaarsfilet, slibtong op een bedje van groenten

 

 

VIS NATUREL

Onze naturel vis wordt gebakken en geserveerd met friet en groenten

                                                   

Zalm moot

 

Kabeljauw

 

Tonijn

 

Sliptong 

 

Zeetong

 

Zeebaars

Tarbot

 

Vangst van de dag

 

 

VLEES

Biefstuk

Met seizoensgroenten en pepersaus

 

Varkenshaas

Met een saus van paddenstoelen

 

DESSERTS

Crème brulée

Met een bolletje vanille-ijs

 

Carpaccio van ananas

Met Malibu-crème en vanille-ijs

 

Trio van chocolade

Chocolademousse, chocolade-ijs en een moelleux

Dame blanche

Vanille-ijs met huisgemaakte chocoladesaus

 

Kersen Rromanoff

meringue en kersen

Tiramisu

met vanille-ijs en slagroom

Koffie compleet

kopje koffie, bolletje vanille-ijs, luxe zoetigheidje, toefje slagroom en een likeurtje (Zeeuwse babbelaar)

Kaasplankje

5 soorten kaas, compote en vijgen noten brood

 

 

p.p

2 st.

€ 6,50

9,50

€ 7,00

€ 6,75

€ 7,00

6 st.

€ 18,50

€ 27,00

€ 19,00

€ 18,75

€ 20,00 

€ 12,75

€ 11,75

€ 12,50

€ 15,50

€ 15,00

€ 16,00

€ 14,50

€ 16,00

€ 16,00

€ 14,50

€ 13,50

€ 12,50

€ 7,50

€ 8,50

€ 29,50

€ 16,00

€ 23,50

€ 25,50

€ 22,50

 

 

€ 24,50

 

 

dagprijs

 

 

​​€ 29,95

 

€ 59.50

€ 23,00

€ 23,00

€ 23,00

€ 22,50

 

€ 25,50

€ 25,00

dagprijs

€ 25,50

 

 

 

 

€ 21,50

€ 23,00

€ 23,50

€ 23,50

dagprijs

€ 21,50

dagprijs

dagprijs

 
 
 
 
 
 
 
 

 

€ 22,50

€ 20,50

€ 7,50

€ 7,50

€ 8,50

€ 7,50

€ 8,50

€ 8,00

€ 8,50

€12.50

€ 14.75

 
 
.

Download hier de menukaart in PDF.

 

© 2020 By Jasper M