Menu kaart

Vis, vis en nog eens vis

Bergsdiep
Menukaart

 

Proef de zee-dag

Per week wisselend 3-gangen menu

incl. glas wijn en kop koffie

(Alleen op donderdag)

 

€ 24,50

 

 

Senioren menu

Elke maandag verwelkomen wij 55-plussers met een 3-gangen diner inclusief 1 glas wijn en koffie

(A la carte ook mogelijk op maandag)

 

€ 19,50

UITGELICHT!

Kids menu

 

Sliptong met friet & ijs

€ 11,50

Of

Frikandel met friet & ijs

€ 9,50

 

Wandeling door de kaart

7 kleine gerechtjes
door onze menukaart
(alleen te bestellen per tafel)

 

€ 39,50

Volgt u een dieet of eet u liever geen vis en of vlees, dan bent u bij ons uiteraard ook van harte welkom! Laat het ons tijdig weten zodat wij onze specialiteiten op uw wensen kunnen richten.

OESTERPROEVERIJ​

Zomer creuse

Romige maar zilte smaak.

 

Special Geay

Volle zilte oester

Franse creuse 'Charente Maritieme'

De smaak van de oester is zacht en aromatisch

 

Creuses Rockefeller

Zeeuwse creuses gegratineerd.

TAPAS

Bergsdiep tapasplank (per persoon)

Garnaalbitterballen, steurgarnalen, gefrituurde gamba's, gefrituurde calamares, vissalade, gemarineerde ansjovis met chilisaus en knoflookmayonaise

SASHIMI

 

Sashimi van tonijn

Geserveerd met wasabi en sojasaus

 

Sashimi van zalm

Geserveerd met wasabi en sojasaus

 

Sashimi duo van Schotse zalm en tonijn

Geserveerd met wasabi en sojasaus

VOORGERECHTEN

Hollandse garnalen

Hollandse garnalen salade, cocktailsaus en garnalenbitterbal

Carpaccio van gamba's

met een creme van wasabi, cocktailsaus en frisse

Carpaccio van tonijn 

met een crème van wasabi, sesam en rucola

 

Vispalet Bergsdiep

Hollandse garnalen, gerookte zalm, gerookte paling

Krabscharen (koud geserveerd op Grootmoeders wijze)

Met huisgemaakte mayonaise (300 gram)

 

Vitello Tonnato

Kalfsmuis met tonijnmayonaise

Runder carpaccio

Dun gesneden rundvlees met kappertjes, olijven,

parmezaanse kaas en rucola

 

Huisgerookte Oosterschelde paling

Lauwwarm op een bedje van zeewiersalade

Scampi's in een krokant jasje

Op een bedje van wakame, tomaatjes en citroenmayonaise

Gegratineerde mosselen

Met kruiden, knoflook en kaas

Gebakken coquilles

Met doperwtencrème en uitjes

SOEPEN

Gevulde vissoep

Gevuld met verse stukjes vis

Bisque

Huisgemaakte kreeftensoep gevuld met stukjes kreeft

 

SCHAAL & SCHELPDIEREN

Gamba’s kreeftensaus

Met gepofte trostomaatjes

 

Gamba’s à la pil pil

Gepelde gamba’s in hete olijfolie met knoflook en Spaanse peper

 

Vis paella                                                                

Gevuld met schaal- en schelpdieren, chorizo en doperwten

Schelpen uit de wok                                                                 

Met Schaal- en schelpdieren met room, pernod en knoflook

 

Pasta met coquilles

Met trostomaatjes en rode peper

 

Nova Scotia Kreeft

Kreeft gekookt of gebakken, geserveerd met huisgemaakte mayonaise

 

Zeeuwse mosselen

Gekookt of gewokt

Bergsdiep plateau schaal & schelpdieren

Met oesters, krabscharen, garnalen, kokkels, scheermessen en gamba (minimaal 2 personen)

 

 

Fruits de Mer Royaal

Verschillende oesters, mosselen ,kokkels, krabscharen, gamba, garnalen, scheermessen, langoustine, halve kreeft met aioli (minimaal 2 personen)

 

SPECIALITEITEN VIS

Dorade a la sal

Dorade, zoutkorst, citroen (35 minuten)

 

Zeebaars

met pastinaalcrème, groene asperges en truffelsaus

Zalm

Uit de oven met mozzarella en pesto

Vispannetje

Gevuld met 3 verschillende vissoorten

Tonijn

Met taugé, doperwten, wakame en sojasaus

Kabeljauw

met witte wijn saus, spinazie en zalmcaviaar

Paling (seizoen)

Gebbakken of gestoofd

 

VIS NATUREL

Onze naturel vis wordt gebakken en geserveerd met dikke friet

een remouladesaus

                                                   

Zalmfilet

 

Kabeljauw

 

Tonijn

 

Sliptong 

 

Zeetong

 

Zeebaarsfilet

 

Vangst van de dag

 

 

VLEES

Biefstuk

Met seizoensgroenten en pepersaus

 

Varkenshaas

Met een saus van paddenstoelen

 

DESSERTS

Crème brulée

Met een bolletje vanille-ijs

 

Carpaccio van ananas

Met Malibu-crème en vanille-ijs

 

Mousse van witte chocolade

Dame blanche

Vanille-ijs met huisgemaakte chocoladesaus

 

Aardbeiden romanoff

gemarineerde aardbeien, meringue en mousse van aardbeien

 

Sorbet

drie verschillende smaken sorbetijs met seizoensfruit

Vanille-ijs met aardbeien en slagroom

Koffie compleet

kopje koffie, bolletje vanille-ijs, luxe zoetigheidje, toefje slagroom en een likeurtje (Zeeuwsw babbelaar)

Kaasplankje

5 soorten kaas, compote en vijgen noten brood

p.p

 

 

p.p

2 st.

€ 5,75

€ 9,00

€ 6,50

€ 6,75

6 st.

€ 17,00

€ 26,00

€ 18,50

€ 19,25 

€ 12,50

€ 11,50

€ 12,00

€ 15,00

€ 12,00

€ 13,50

€ 16,00

€ 16,00

€ 13,00

€ 12,50

€ 15,00

€ 11,50

€ 14,50

€ 14,00

€ 7,50

€ 8,50

€ 26,00

€ 15,50

€ 23,50

€ 23,50

€ 25,50

Dagprijs

€ 24,50

€ 29,50

 

 

 

€ 59.50

€ 22,50

€ 22,50

€ 23,00

€ 21,50

 

€ 26,50

€ 22,50

dagprijs

 

 

 

 

€ 21,00

€ 20,50

€ 25,00

€ 23,50

Dagprijs

€ 20,50

Dagprijs

 
 
 
 
 
 
 
 
 

€ 22,50

€ 20,50

€ 7,50

€ 6,50

€ 8,50

€ 6,50

€ 8,50

€ 8,50

€ 8,50

€ 7,50

€12.50

€ 14.50

 
 
.

Download hier de menukaart in PDF.

 

© 2019 By Jasper M