Menu kaart

Vis, vis en nog eens vis

Menukaart

 

Proef de zee menu

Per week wisselend 3-gangen keuzemenu

 

 

 

€ 19,50

 

 

Senioren menu

Elke maandag verwelkomen wij 55-plussers met een 3-gangen diner inclusief 1 glas wijn en koffie

 

€ 19,50

UITGELICHT!

OESTERPROEVERIJ

 

Zeeuwse creuse

Romige maar zilte smaak. Ze worden duurzaam

gekweekt in de Oosterschelde, MSC

 

Zeeuwse platte oester 0000

Romig, minder zilt, delicate fijne smaak

 

Umami oester

Unieke smaak, hartig, zoet, romig, zilt, vol en nootachtig

 

Ierse creuse, ‘Pearls of Ireland’

Oostkust van Ierland. Ze hebben een volle smaak,
licht zout met een klein zoetje in de nasmaak

 

Franse creuse Charente Maritieme

De smaak van de oester is zacht en aromatisch

 

Zeeuwse creuses Rockefeller

Zeeuwse creuses gegratineerd met platte

peterselie, lente-ui, selderij, dragon, kervel en pernot

 

 

 

SUSHI & SASHIMI

 

Dragon Roll

Met gefrituurde gamba, avocado, unagi (japanse paling) en tobiko

(kuit van de vliegende vis)

 

California Roll

Met krab, avocado, komkommer, tobiko en Japanse mayonnaise

 

Death by Tuna Roll

Binnenste buiten rol met rauwe tonijn, komkommer, avocado en wasabi mayonaise

 

Sashimi van tonijn

Met avocado en limoenmayonaise

 

Sashimi van Schotse zalm

Met soja, wasabi en gember

 

Sashimi duo van Schotse zalm en tonijn

 

 

 

VOORGERECHTEN

 

Bergsche ansjovis taartje

Gefileerde en ingelegde ansjovis van C.J.van Dort, tomaat, olijfolie en avocado

 

Gemarineerde coquilles met gerookte paling

Mousse en dobbelstenen van gerookte paling, soja vinaigrette

en een bieslookroom

 

Tartaar van zeebaars geserveerd op een biscuit

Tartaar aangemaakt met peper, zeezout en olijfolie

 

3 bereidingen tonijn

Cannelloni met een tartaar van tonijn, crème van tonijn

en kort gebakken tonijn

 

Stellendamse garnalen

Emulsie van bloemkool met een salade van Stellendamse garnalen en garnalenkroket

 

Gemarineerde makreel

Met haricots verts, cherry tomaat en een dressing van witte balsamico

 

Gemarineerde langoustine

Gemarineerde langoustine, framboos, rode biet en vanille olie

 

Tartaar van 100% rund

Handgesneden aangemaakt met mosterd, worcestersaus daarbij geserveerd een verse eidooier

 

Vitello tonato

Zacht gegaarde kalfsmuis flinterdun gesneden met een mayonaise van tonijn, kappertjes, zongedroogde tomaat, rucola en parmezaan

 

Vegetarisch crème van polderaardappel

En daslook met morieljes, jus van dragonazijn en jonge zuringtakjes

 

 

 

SOEPEN

 

Vissoep

Gevulde vissoep, rouille en een crouton

 

Bisque

Huisgemaakte kreeftensoep moet citroengras

 

Soep van de dag

 

 

 

SALADES

 

Salade nicoise

Romeinse sla met gegrilde tonijn, hardgekookt ei, haricots verts & rode ui

 

Salade van zeeduivel

Veldsla zacht gegaarde zeeduivel met martini, rijpe mango en granaatappel

 

Caesar salad

Mini binsla, gegrilde kip, knoflookmayonaise, hard gekookt ei, croutons en parmezaan

 

 

 

SCHAAL & SCHELPDIEREN

 

Gamba’s a la  pil pil

Gepelde gamba’s in hete olijfolie met knoflook en Spaanse peper

 

Zeelands roem mosselen

Gekookt in witte wijn en een groenten bouquet met 3 sausjes

 

Gegratineerde Zeeuwse mosselen

Rauw open gestoken daarna gegratineerd met lookboter & kaas

 

Schelpen uit de wok  

Mosselen, kokkels van het wad en zwaardschedeschelpen met knoflook, sjalot, tomaat, zeekraal, platte peterselie, pernot

 

Noordzee krabscharen

Noordzee krabscharen met huisgemaakte mayonaise en citroen

 

Gekookte Nova Scotia kreeft

Gekookt in kruidenbouillon met huisgemaakte mayonaise

 

Gebakken Nova Scotia kreeft

Gebakken kreeft met look en een salade van zilte groenten

 

Bergsdiep plateau schaal & schelpdieren

Met oesters, krabscharen, garnalen, mosselen, kokkels en gamba (minimaal 2 personen)

 

Fruits de Mer Royaal

Verschillende oesters, mosselen ,kokkels, krabscharen, gamba, garnalen, scheermessen, langoustine, halve kreeft met aioli (minimaal 2 personen)

 

 

 

SPECIALITEITEN VIS

 

Gebakken zeeduivel

Met een krokante korst van tomaat en een saus van spinazie af gegarneerd met verschillende soorten tomaat en veldsla blaadjes

 

Dorade a la sal

Hele dorade bereid op Spaanse wijze in zoutkorst met tijm, rozemarijn, oregano en sali in zijn geheel voor in de korst geserveerd (35 minuten)

 

Oosterschelde paling in het groen

Gestoofde, met laurier, koriander, salie, munt, dille, kervel, peterselie, dragon, citroenmelisse, spinazie, sjalot, knoflook

 

Gegrilde Noordzee zeetong (500 gram)

Met krabsalade, crème van artisjokken en ziltige plantjes

 

Zeebaars met kokkels van het Wad

Op de huid gebakken zeebaars, groene asperges en een saus

van crème fraiche

 

Licht gepekelde kabeljauw

Licht gepekeld met gemarineerde venkel, spicy tomaat en

een soja vinaigrette

 

Bouillabaise

Bouillabaisse gevuld met zeebaarsfilet, langoustine, gamba, mossels, kokkels en vongole gegarneerd met oesterblad en een groene rouille

 

 

 

VIS NATUREL

 

Naar uw wens bereid: in zijn geheel, als filet, gebakken, gepocheerd of gegrild. Geserveerd met dikke friet en salade en remouladesaus

 

Oosterschelde paling (seizoen)                                                   

 

Schotse zalm

 

Kabeljauw

 

Tonijn

 

Grove schol

 

Dorade

 

Sliptong 3 stuks

 

Noordzeetong 500 gram

 

Zeebaars

 

Tarbot

 

The Daily Catch Traditional Fish & Chips

 

 

 

VLEES

 

Entrecote met verse bearnaise saus

Gegrilde entrecote met grove groenten ratatouille en

Roseval aardappeltjes

 

Mega 100% runderburger de Blokstallen

Hamburger van 100% rund met cheddar cheese geserveerd op een brioche bun

 

 

 

VEGETARISCH

 

Hartige taart

Met geroosterde radijsjes en ricotta

 

 

 

 

DESSERTS

 

Dessert van het menu

Wekelijks wisselend dessert

 

Bloedsinaasappel, griesmeelpudding en zwarte sesam

Cilinder van griesmeelpudding met zwarte sesam, crème van bloedsinaasappel, sinaasappelgelei en bloedsinaasappelgelei

 

Witte chocolade & citroen

Witte chocolade mouse, citroenmarshmallow, citroenschuimpjes, citroen crème en napoleon chips

 

Gemarineerde peer

Gemarineerde peer met citroen en huisgemaakte limonade

 

Vanille en pistache

Quanelle vanillemouse, taartje van appelcompote, pistache cake, crunche van amandelen en vanille crème

 

Sorbet ijs van fruit

3 verschillende soorten sorbet

 

Kaasplankje

Diverse soorten kaas geserveerd met vijgenbrood

 

 

 

WIJNKAART

 

 

 

HUISWIJNEN

 

 

WIT

Sauvignon Blanc 100 % Cave de Pomerols Frankrijk 

Frisse, fruitige droge wijn

 

Chardonnay 100 % Cave de Pomerols Frankrijk 

Zeer expressief typisch Chardonnay

 

Torres, San Valentín Parellada Sémi-Dulce Spanje, Catalunya

Weelderige en lichtzoete wijn

 

 

ROSE

Rose Petit Pont Domaine Preignes le Vieux Frankrijk

De smaak is levendig en zoet

 

 

ROOD

Merlot Domaine Preignes le Vieux

Frisse robijnrode wijn, ronde volle smaak

 

 

BUBBELS

Prosecco, Prodry, Frizante, Montelvini

 

 

WITTE WIJNEN

LICHT & FRIS

Torres, Mas Rabell Blanco Spanje, Catalunya

Fris, sappig en fruitig aroma.

Bij zeevruchten en voorgerechten met vis.

 

Markowitsch, Grüner Veltliner 2014 Oostenrijk

Licht kruidig en strakdroog.

Bij gegrilde vissoorten

 

Mas Ekun, Sauvignon Blanc Chili, Valle Central

Intens fruitig met een frisse levendigheid.

Bij kreeft, oesters of coquilles

 

Ribeauvillé Pinot Gris  Alsace Frankrijk

Stevige, ronde, brede en krachtige smaak.

Bij schelpen uit de wok

 

 

AROMATISCH

Marqués de Riscal, Rueda 2014 Spanje, Rueda

Tropisch, hints van bloemen,venkel en klein bittertje.

Bij gerechten met vis, schelpdieren

 

Lucien Crochet, La Croix Du Roy Sancerre 2013 Frankrijk

Indrukwekkend, strakdroog, zacht, sappig.

Bij gepocheerde vis in beurre-blancsaus

 

Miguel Torres, Santa Digna Gewürztraminer Reserva Chili

Geurig met een kruidig aroma.
Bij gamba’s met knoflook en gegratineerde mosselen

 

Trimbach, Riesling 2012 Frankrijk, Elzas

Fris, strakdroog met een delicaat bouquet.
Bij alle soorten vis

 

 

VOL & ROND

Miguel Torres, Santa Digna Chardonnay Reserva Chili,

Central valley

Vol, fris, sappig met een aroma van tropisch fruit.
Bij gegrilde en gebakken vis

 

Joseph Drouhin, Chablis Vaudon 2014 Frankrijk, Bourgogne

Strakdroog met frisse zuren.

Bij oesters, schaal- en schelpdieren

 

Yalumba Vignerons C.1849, Viognier 2015 Zuid Australië

Rijk, friszoete aroma’s van abrikozen, lychee, citroen en honing.
Bij Dorade a la Sal

 

Mar de Frades Albarino D O Rias Baixas 2014 Spanje

Aroma’s van bloemen en fris citrusfruit.

Bij gegratineerde mosselen en kreeft

 

 

ROSÉ WIJNEN

Les Maîtres Vignerons, Carte Noire Rosé 2014

Frankrijk, Provence

Droog, sappig en fruitig met aroma’s.

Bij gepocheerde vis

 

Relax Pink rosé Spanje

Fruitige rosé aroma van aardbeien en kersen, crispy met een zachte, ronde finish.

Zomaar op het terras

 

 

RODE WIJNEN

Torres, Mas Rabell Tinto Spanje, Catalunya

Zacht en vriendelijk.

Bij kruidige gerechten, kalfsvlees of rood vlees

 

Marchesi de’ Frescobaldi, Pater Sangiovese Italie, Toscane

Medium body, fruitig karakter.

Bij gegrilde zalm

 

 

DESSERT WIJN

Torres, Floralis Moscatel Oro 50cl Spanje, Catalunya

Halfzoet met een bloemig aroma.

Prima te combineren met blauwader kazen

 

 

MOUSSERENDE WIJN

Louis Roederer, Brut Premier Frankrijk, Champagne

Vol met een frisse fruitigheid.

Bij fruit de mer of  schaal- en schelp dieren

 

La Laia Nuria, Cava Spanje, Penedès

Verfrissende Cava met aroma’s van tropisch fruit.

Bij oesters

2 st.

 

€ 3,75

 

 

 

€ 6,50

 

 

€ 8,00

 

 

€ 4,00

 

 

 

€ 4,75

 

 

€ 4,75

 

 

 

 

 

 

4 st.

 

 

 

 

 

€ 8,00

 

 

 

€ 9,00     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

€ 9,75

 

 

 

€ 12,50

 

 

 

€ 10,50

 

 

€ 14,00

 

 

 

€ 12,00

 

 

 

€  8,75

 

 

 

€ 12,50

 

 

€ 12,50

 

 

 

€ 10,50

 

 

 

 

€ 9,50.

 

 

 

 

 

 

 

€ 6,50

 

 

€ 7,50

 

 

€ 5,50

 

 

 

 

 

€ 11,50

 

 

 

€ 13,50

 

 

 

€ 9,50

 

 

 

 

 

 

 

€ 12,50

 

 

 

€ 19,50

 

 

€ 12,50

 

 

 

€ 14,50

 

 

 

€ 9,50

 

 

 

€ 34,50

 

 

€ 36,50

 

 

€  19,50

 

 

 

€ 59.50

 

 

 

 

 

 

 

 

€ 21,50

 

 

 

 

€ 19,50
 

 

 

 

€ 24,00

 

 

 

Dagprijs

 

 

€ 22,50

 

 

 

€ 17,50

 

 

 

€ 21.50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heel

 

 

 

 

 

 

 

€ 13,50   

      

€ 14,50  

       

€ 18,00

 

Dagprijs

 

Dagprijs

 

Dagprijs

 

per 100gr

 

€ 13,50        

 

 

 

 

 

€ 22,50

 

 

 

€ 14,50

 

 

 

 

 

 

 

€ 14,50

 

 

 

 

 

 

 

€ 7,00

 

 

€ 8,50

 

 

 

€ 8,50

 

 

 

€ 8,50

 

 

€ 8,50

 

 

 

€ 8,50

 

 

€ 12,50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glas

 

€ 3,75

 

 

€ 3,75

 

 

€ 3,75

 

 

 

 

 

€ 3,50

 

 

 

 

€ 3,50

 

 

 

 

€ 3,75

 

 

Fles

 

€ 20,00

 

 

 

€ 26,50

 

 

 

€ 19,00

 

 

 

€ 25,50

 

 

 

 

 

€ 24,50

 

 

 

€ 32,50

 

 

 

€ 22,00

 

 

 

€ 29,50

 

 

 

 

 

€ 21,50

 

 

 

 

€ 36,00

 

 

 

 

€ 23,00

 

 

 

 

€ 29,50

 

 

 

 

 

€ 24,50

 

 

 

 

€ 18,00

 

 

 

 

 

 

€ 20,00

 

 

 

€ 24,50

 

 

 

 

 

€ 20,00

 

Per glas:
€ 4,25

 

 

€ 65,00

 

 

 

€ 27,50

 

 

 

 

 

 

6 st.

 

€ 11,00

 

 

 

€ 19,00

 

 

€ 23,50

 

 

€ 11,75

 

 

 

€ 14,00

 

 

€ 14,00 

 

 

 

 

 

 

8 st.

€ 16,50

 

 

 

 

€ 14,50

 

 

 

€ 16,50

 

 

 

€ 9,50

 

 

€ 7,50

 

 

€ 8,50

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filet

 

€ 19,50

 

€ 13,00

 

€ 13,50

 

€ 19,50

 

€ 14,50

 

€ 15,50

 

Dagprijs

 

€ 19,50

 

 

 

 

 

€ 13,50        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fles 1/2 ltr

 

€ 11,50

 

 

€ 11,50

 

 

 

 

 

 

 

 

€ 11,50

 

 

 

 

€ 11,50

 

 

 

 

€ 11,50

 

 

 

 

 
 
.

p.p

 

 

 

p.p

Fles 0,75 ltr

 

€ 17,00

 

 

€ 17,00

 

 

€ 18,50

 

 

 

 

 

€ 17,00

 

 

 

€ 17,00

 

 

 

 

 

€ 17,00

 
 
 
 
 
 
 
 

Download hier de menukaart in PDF.

 

© 2019 By Jasper M